Menu

GINOP-5.3.12-19


Kedvezményezett neve: Belvárosi Építő Kft.
A projekt címe: „A Belvárosi Építő Kft. új telephelyének létrehozása Egyházasdengelegen”
A szerződött támogatás összege: 35.985.600 Ft
A támogatás mértéke: 60%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30
A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00606

A projekt tartalmának bemutatása:
A Belvárosi Építő Kft. főtevékenységi köre a generál kivitelezés mellett műemlék helyreállítási és speciális munkákat is takar. A vállalkozás eddig elsősorban kisebb építési beruházásokat bonyolított le, mára azonban lehetővé vált a nagyobb léptékű beruházások és megbízások vállalása is. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő munkaerő biztosítása.
Ennek érdekében a vállalkozás 2019-ben egy új telephely létrehozása mellett döntött, melynek bejegyzése 2019 decemberében meg is történt. A választás Egyházasdengelegre esett, mivel a vállalkozás szeretné erősíteni jelenlétét Pest, Nógrád és Heves megyében, valamint a településen lakik a több munkavállalója is.
A foglalkoztatásbővítő pályázat keretében lehetőség nyílik a telephely kialakítására. Ez egy jelentős lépés a cég életében és egyértelmű elköteleződés az észak-magyarországi régiós piacok irányába. A projekt szabad vállalkozási zóna területén, valamint a 290/2014 (XI. 26.) Korm. rendeletben szereplő fejlesztendő Pásztói járásban valósul meg.
A projekt keretében telephelyfejlesztés történik: iroda, szociális blokk, öltöző, raktár, külső raktár, parkoló és kapu kialakításával. A projekt elsődleges célja azonban a foglalkoztatotti létszám bővítése, mely egy komplett új brigád felvételét takarja. Ez 6 fő, teljes állású, heti 40 órában foglalkoztatott munkavállalót jelent. A cél egy úgynevezett vegyes építőipari kapacitás létrehozása, 2 fő kőműves, 1 fő festő, 1 fő ács, 1 fő burkoló, 1 fő segédmunkás részvételével. A betöltött pozíciók 1 fő brigádvezető, 4 fő szakmunkás és 1 fő segédmunkás.